
تقریبا تمام افراد، آکنه و جوش صورت را در برههای از زندگی خود تجربه میکنند. از آنجایی که جوش صورت جوانی عامل اساسی عارضه باز شدن منافذ پوست است درمان جوشها همواره در اولویت قرار دارد. در این مطلب 5 درمان خانگی آکنه ، جوش غرور جوانی را معرفی کردهایم که پیشنهاد میکنیم در ادامه با زوم لایف همراه باشید.
اساس ایجاد آکنه، اختلال در ترکیب و شدت چربی ترشح شده از غدد چربی و همچنین اختلال در روند و شدت شاخی شدن است.
بلوغ مهمترین عامل آغازکننده آکنه است و علت آن هم افزایش هورمون آندروژن میباشد. ثابت شده است که هورمون آندروژن یا هورمن مردانه باعث افزایش تولید چربی و همچنین افزایش روند شاخی شدن پوست میشود.
از آنجایی که جوش صورت عامل اساسی عارضه باز شدن منافذ پوست است درمان جوشها همواره در اولویت قرار دارد.
برخی از روشهای خانگی درمان جوش جوانی بدین شرح است:
میتوان از یخ در درمان جوشها استفاده کرد. کافیست یک قطعه یخ را برای مدت کوتاهی روی جوش صورت قرار دهید. این روش به رفع سریع جوشها کمک میکند.
عصاره تمرهندی کارایی فراوانی در درمان این عارضه دارد. قرار دادن عصاره تمرهندی روی پوست همچنین به درمان جراحات و اثار ناشی از جوش صورتکمک میکند.
از گردو نیز میتوان در رفع منافذ باز پوست استفاده کرد. بدین منظور، مقداری پودر گردو را با کمی شیر بخوبی مخلوط کنید و بر روی مناطق آسیب دیده پوست قرار دهید.
حنا نیز بجز خواص رنگی دارای ارزش درمانی است. اگر حنا را با عصاره تمرهندی و دو قاشق سرکه سیب بخوبی مخلوط کرده و همانند روغن بر روی جوشها بمالید، پس از سه یا چار مرتبه استفاده از این روغن، نتایج بسیار درخشانی حاصل خواهید کرد.
برای درمان آکنه همچنین میتوانید از عسل کمک بگیرید. عسل نوعی مرطوب کننده طبیعی است و باعث التیام جراحات میشود. عسل طبیعی بر عسل فراوری شده برتری دارد.
روش استفاده:
سه پیمانه عسل را با یک پیمانه دارچین مخلوط کرده و قبل از خواب بروی قسمت آسیب دیده پوست بمالید. صبح روز بعد، پوست را شستشو دهید. بزودی شاهد تاثیر شگرف این نسخه خواهید بود.
برای از بین بردن جوش هایی که به جوش غرور جوانی مشهور هستند، کارهای بسیاری می توان انجام داد که یکی از بهترین شیوه های درمانی آن، بکاربردن انواع ماسک است. ماسک جوانه گندم، ماسک نشاسته، ماسک پیاز و ماسک سفیده تخم مرغ از جمله ماسک های عالی برای بهبود جوش های غرور جوانی به شمار می آیند.
در ادامه به طرز تهیه و استفاده از این ماسک ها خواهیم پرداخت:
یک عدد پیاز متوسط را رنده کرده و از صافی رد کنید. سپس با پنبه آن را بر روی پوست خود بمالید. باقی مانده پیازها را با یک قاشق مرباخوری عسل مخلوط کنید. در این زمان حتما آب پیازی که از اول بر پوست خود مالیده اید، خشک شده است. اکنون این ماسکی را که تهیه کرده اید را به آرامی بر روی تمام پوست خود البته بجز دور چشم ، پخش نمایید. بعد از 15 دقیقه می توانید پوستتان را با آب سرد بشویید.
یک عدد سفیده تخم مرغ را با یک قاشق عرق نعنا مخلوط کرده و خوب آنها را بهم بزنید. سپس این ماسک را به حالت ماساژ و به آرامی با حرکت دورانی بر روی پوست بمالید. زمانی که از این ماسک استفاده می کنید، به هیچ عنوان نباید صحبت کنید تا کاملا خشک و جذب گردد. بنابراین، زمانی که سفیده تخم مرغ بر روی پوستتان است، پوست خود را کاملا بی حرکت نگه دارید تا چین و چروک به وجود نیاید. پس از 15 دقیقه می توانید پوست خود را با آب سرد بشویید.
برای تهیه این ماسک، 1 قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق چایخوری سرخالی نشاسته مخلوط نمایید و به آرامی و با حرکت دورانی آن را روی تمام پوست خود بمالید. پس از 15 تا 20 دقیقه با آب ولرم پوستتان را شستشو دهید، توجه داشته باشید هنگامی که این ماسک روی پوست است از خندیدن و هرگونه حرکت پوست خود بپرهیزید زیرا پوستتان دچار چین و چروک می شود.
برای تهیه این ماسک یک قاشق غذاخوری ماست را با یک قاشق چایخوری سر پر آرد جوانه گندم یا آرد نان سنگگ مخلوط کنید و آرام آرام و یکنواخت به روی پوستتان بمالید و اجازه دهید تا روی پوستتان کاملا خشک شود. پس از 20 دقیقه می توانید صورت خود را با آب سرد بشویید. این ماسک را می توانید هفته ای 2 تا 3 بار بر روی پوست خود استفاده نمایید.
گروه تحقیقاتی و آموزشی کرامت زاده
دانلودpdf مقاله :روش های درمان جوش صورت